Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Where can I get statements for changing qtp settings.
#1
Solved: 10 Years, 7 Months, 3 Weeks ago
Hi

I read thru lot of blogs about changing qtp settings within the script (say like Setting("DisableReplayUsingAlgorithm") = 0 ). Please forgive my ignorace Sad but where exactly I can find all the info. about this stuff. i.e. controlling qtp settings within the script using statements as above.

Appreciating ur help

Thanks
Anil
Reply
#2
Solved: 10 Years, 7 Months, 3 Weeks ago
Hi,
u can refer this code it might help u.

Code:
Sub loadTestSettings(byRef App, byVal strENV)
   If getRunMode() = "DEBUG" Then
              ' setting en mode DEBUG
        App.Test.Settings.Run.OnError = "Dialog"
    Else
     ' setting en mode Run
        App.Test.Settings.Launchers("Web").Active = False
        App.Test.Settings.Launchers("Web").Browser = "IE"
        App.Test.Settings.Launchers("Web").CloseOnExit = False
        App.Test.Settings.Launchers("Windows Applications").Active = False
        App.Test.Settings.Launchers("Windows Applications").Applications.RemoveAll
        App.Test.Settings.Launchers("Windows Applications").RecordOnQTDescendants = True
        App.Test.Settings.Launchers("Windows Applications").RecordOnExplorerDescendants = True
        App.Test.Settings.Launchers("Windows Applications").RecordOnSpecifiedApplications = True
        App.Test.Settings.Run.IterationMode = "rngAll"
        App.Test.Settings.Run.StartIteration = 1
        App.Test.Settings.Run.EndIteration = 1
        App.Test.Settings.Run.ObjectSyncTimeOut = 20000
        App.Test.Settings.Run.DisableSmartIdentification = True
        App.Test.Settings.Run.OnError = "Stop"
        'App.Test.Settings.Run.OnError = "Dialog"
        App.Test.Settings.Resources.DataTablePath = "<Default>"
        App.Test.Settings.Web.BrowserNavigationTimeout = 10000
        App.Test.Settings.Web.ActiveScreenAccess.UserName = ""
        App.Test.Settings.Web.ActiveScreenAccess.Password = ""
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        ' System Local Monitoring settings
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        'App.Test.Settings.LocalSystemMonitor.Enable = false
    End If
End Sub

Regards,
Sankalp
Reply
#3
Solved: 10 Years, 7 Months, 3 Weeks ago
For more information as to how to generate the above steps you may look at the object model diagram.
For this,
Go to QTP help file--->QuicktestAdvanced References---->Quick test automation---->Object model diagram.
Reply
#4
Solved: 10 Years, 7 Months, 3 Weeks ago
Hi Ravi & Sankalp,

Thank you both guys, very late though Smile I did find the Object model diagram really useful in coding all that I required.

Cheers
Anil
Reply
#5
Solved: 10 Years, 7 Months, 3 Weeks ago
Glad it helped you.
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Changing Data in the application newbieny 0 688 07-17-2019, 07:11 PM
Last Post: newbieny
  How to create a Reusable code for Repetitive Reporter.ReportEvent Statements notknownspammer 0 1,990 10-02-2014, 12:25 AM
Last Post: notknownspammer
  Control Statements piyush957 2 3,302 11-25-2011, 11:18 AM
Last Post: piyush957
  Settings Resources tab missing ppsqtp 0 2,376 10-10-2011, 04:29 PM
Last Post: ppsqtp
  Can't find Resolution Tab to specify Default Resolution settings for Repository merge rameshrise3 2 2,279 02-10-2010, 03:25 AM
Last Post: rameshrise3

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)